طريقه عمل كيكة السويسرول

 حَلّي معانا النهارده بكيكة سهلة ولذيذة، ممكن تقدميها لضيوفك في المناسبات، وهي كيكة السويسرول
كيكة السويسرول
المقادير:
كوب دقيق
¼ كوب شربات
3 بياض بيض
¼ كوب زبدة
4صفار بيضة
كوب سكر
ورقة زبدة
مربى للحشو

الطريقة:
1-  اخلطي السكر مع بياض البيض واضربيهم كويس بالمضرب الكهربائي، لحد ما يبقى خليط أبيض، ثم ضيفي عليهم الدقيق وصفار البيض مع قليل من الزبدة، وقلبيهم بالمعلقة لحد ما الخليط يكون متجانس.

2- هاتي صينية مستطيلة وافردي عليها ورقة الزبدة وادهنيها بقليل من الزبدة، وصبي عليها الخليط، ودخليها الفرن على درجة حرارة عالية لحد ما يبقى لونها ذهبي.

3- خرّجي الصينية من الفرن وادهنيها وهي سخنة بالشربات البارد، وسيبيها تبرد واحشيها بالمربى.

4- لفي الكيكة بشكل أسطواني وقطّعيها إلى شرائح سميكة، وقدميها مع رشة من السكر البودرة.. وبالهنا والشفا.    المصدر:بص وطل