السلام عليك عزيزيتي إليك طريقة عمل مربى بجيلي الفراولة وأتمنى أن ينال إعجابك




بالنسبة للمقادير 

2 كيلو فراولة

كيلو سكر

2 ليومونات

جيلي فراولة

5 أعواد قرنفل




بالنسبة للطريقة




*********
تقطع الفراولة قطع صغيرة او حسب الرغبة ثم يضاف اليها السكر وتترك حوالى ساعة علشان الفراولة تنزل ميتها
الطبخ: ترفع على النار (لاحظى الحلة تكون اكبر من كمية الفراولة لانها ممكن تفور منك ) بعد ما يدوب السكر تضيفى باكو الجيلى وبعد ما يدوب تماما يضاف عصير الليمون والقرنفل وتستمرى فى التقليب حوالى نص ساعة او لما يصبح قوامها غليظ يعنى لو خدتى نقطة من السائل وحطتيها فى طبق تلاقيها سميكة ومتفرديتش فى الطبق وبعد ما تبرد تعبيها فى برطمنات